Nyttige link

Undervisningsministeriet

Thisted Gymnasium og HF

Biblioteker og Forlag

• Det Kongelige Bibliotek, København. Danmarks hovedbibliotek for  humaniora og teologi.

• Statsbiblioteket, Aarhus. Af en tilsvarende standard som Det Kgl. Bibliotek og med en god søgemaskine, der er velegnet til at finde relevant litteratur til f.eks. et klassisk studieretningsprojekt i 3.g.

• Thisted Bibliotek.

• Museum Tusculanum. Dansk forlag med udgivelser af interesse for de klassiske fag.

• Aarhus Universitetsforlag. Ligeledes dansk forlag med en del udgivelser af interesse for studiet af oldtid og middelalder.

• Syddansk Universitetsforlag. Det tredie danske forlag med væsentlige udgivelser om antik og middealeder.

• Klassikerforeningens Kildehæfter

• Les Belles Lettres. Fransk forlag med mange gode tosprogede udgaver af græske og latinske forfattere

• Oxford University Press. Engelsk universitetsforlag, der bl.a. udgiver den væsentlige serie af klassisk græske og latinske tekster, Oxford Classical Texts.

• K. G. Saur Verlag. Forlaget udgiver bl.a. klassiske tekster i videnskabelige standardudgaver i serien: Bibliotheca scriptorum Graecorum et Romanorum Teubneriana.

• Georg Olms Verlag. Foruden at udgive en bred vifte af ofte vanskeligt tilgængelige græske og latinske forfattere i videnskabelige udgaver genoptrykker Olms også ældre og sjældne, men vigtige standardudgaver af græsk- og latinsk litteratur fra såvel oldtid som middelalder og nyere tid.

• Les Éditions du Cerf. Fransk forlag med god og meget stor samling tosprogede udgaver af græske og latinske kirkefædre og middelaldertekster. Udgaverne er ofte forsynet med en meget fyldig indledning.

• Loeb Classical Library. Verdens største samling af græske og latinske tekster, alle med engelsk paralleloversættelse.

• Touring Club Italiano. Udgiver le Guide rosse, den eneste seriøse rejseledsager på turen til Italien. Serien består af 23 bind, der tilsammen dækker Italiens kunst- og kultur.